Blog > Komentarze do wpisu
Koszyczek Z Czekolady Z Musem Espresso
Składniki:
  • 1 ciemna czekolada
  • 3 łyżeczki kawy espersso
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki rozpuszczonego masła
  • folia aluminiowa
  • pomarańcza lub mandarynka
Przygotowanie:
W zależności jaki chcemy rozmiar koszyczka używamy do większego pomarańczę a do mniejszego mandarynkę. Z foli wycinamy kwadrat, owijamy w nią owoc a na spodzie folii tworzymy podstawę, uciskając ją delikatnie. Należy rozpuścić 1/2 czekolady, ja użyłam do tego mikrofalówki, ustawiłam na najmniejsze grzanie i rozpuszczałam w szklanym naczyniu póltora minuty. Następnie małą łyżeczką wysmarowałam spód i boki, utworzonego z folii koszyczka. Następnie należy tak przygotowany koszyczek pozostawić w lodówce na 30 minut aż stwardnieje. Po tym czasie delikatnie należy zdjąć folię, uważając by nie "rozwalić" naszego dzieła:) Resztę czekolady również należy rozpuścić. Do czekolady dodajemy kawę, masło oraz jajko, wszystko razem mieszamy. Mus przekładamy do koszyczków i pozostawiamy w lodówce na przynajmniej 3 godziny.
niedziela, 23 sierpnia 2009, fingerfood

Komentarze
2009/08/24 10:18:35
Wow, jestem pod wrażeniem. Wygląda niesamowicie.
-
2009/08/24 16:55:38
ekstra, zawsze chcialam taki zrobic ale odwagi mi troche brakowalo, moze sproboje:))
-
2009/08/24 23:58:14
Viridianka nie jest to skomplikowane, a jak cieszy jak wyjdzie:)
Kliknij na tag a znajdziesz: Razem razniej:) GastroMonia zaprasza